24/05/2011

Bsté i Garcia Albiol

3 minuts · 677 paraules

Basté ha dit que “CiU s’ho ha fet a sobre” perquè pot ser que possibiliti que Xavier Garcia Albiol sigui el nou alcalde de Badalona. Basté considera que Garcia Albiol és un xenòfob. Hi ha una facilitat demagògica i poc intel·lectual amb què sovint s’usen termes com racisme o xenofòbia, feixisme i nazisme. Sento tots els afectes del món per Jordi Basté i per la seva família. Puc dir això de pocs periodistes de Catalunya.

Però Xavier Garcia Albiol no és un xenòfob, ni el PP és un partit racista ni ha fet racisme durant aquesta campanya. El bonisme sí que és racista, perquè no hi ha res més racista que el paternalisme que et perdona la vida, i sobretot quan, com passa a Catalunya i a Espanya, ja no ha recursos per continuar malbaratant amb irresponsables polítiques de tot val i tothom hi cap.

El Xavier Garcia Albiol no és racista i el bonisme és una estafa, principalment intel·lectual. No pot ser que qualsevol observació que es faci la immigració sigui racista o racisme, o xenofòbia. SOS Racisme és una organització sinistra i no podem permetre que ens marqui l’agenda si encara ens considerem un país civilitzat. Els qui han fet racisme són les esquerres, les parlamentàries i les activistes, amb una política d’immigració nefasta que ens ha dut a la impracticable situació d’ara. Racisme és fer servir la immigració d’esquer electoral per encabat deixar aquesta pobra gent abandonada i abocada a la delinqüència.

Jo he passejat amb el Xavier Garcia Albiol per Badalona i he entès perfectament el que diu i com ho diu. He entès, perquè ho he vist, quin és el tipus de delinqüència que ha vingut només a delinquir i que no té cap projecte positiu. I entenc perfectament que el Xavier actuï, ara que serà alcalde, de totes les maneres possibles per protegir la convivència a la seva ciutat, la tercera de Catalunya.

No, no és racisme. És convivència, és fins i tot supervivència, és pactar uns mínims. La colònia romanesa de Badalona planteja una sèrie de conflictes sistemàtics que poden dur a una situació de campi qui pugui que se’ns escapi de les mans. El que el Xavier ha proposat durant la campanya és impedir que aquesta colla es faci propietària d’un tros de la ciutat i que hi imposi la seva llei del crim i de la por.

Això no és racisme i cal haver passejat per Badalona per comprendre-ho. Cal haver escoltat els badalonins, sobretot els que no tenen la sort de viure al centre, per saber les magnituds del drama del que estem parlant. L’ordre no és mai racista, ni l’aplicació de la llei, tot i que la distorsió del bonisme i de la socialdemocràcia ens facin veure, una vegada més, inexistents fantasmes.

No he estat mai votant del PP, però el PP és l’únic partit que fa darrerament un discurs mitjanament sensat sobre immigració. Convergència és d’una tebior a l’alçada del seu líder, que més que un president sembla un representant de fotocopiadores. Especialment quan surt a les rodes de premsa darrere d’en Duran, com l’altre dia al Majestic per celebrar la victòria del proper alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Ni tan sols Montilla, un president de la Generalitat no havia semblat mai tan poca cosa.

L’afecte i l’amor que li tinc a Jordi Basté i a tota la seva família ni es desgasta ni s’esgota perquè vam créixer per córrer i estem cosits a la mateixa estrella. Peròel Garcia Albiol és un bon noi que intenta fer alguna cosa positiva per la seva ciutat, ha fet una campanya sincera i valenta, i m’alegra que els seus conciutadans hagin tingut la intel·ligència d’haver-lo elegit alcalde..

De qui es parla en aquesta entrada?

© Salvador Sostres 2018

Projecte desenvolupat a Sitelabs