Bernat Dedéu

Bernat Dedéu (Barcelona, 1979) és un filòsof i escriptor. En l’actualitat participa en diverses tertúlies d’actualitat política en mitjans com BTV o Catalunya Ràdio. També és vocal de la Junta i Gestor de Música l’Ateneu Barcelones
Joan Maria Piqué, cap de premsa d'Artur Mas


9 articles al bloc de Salvador Sostres on es parla de Bernat Dedéu

05/04/2015

Aquesta mena de nois

El meu estimat Bernat Dedéu ha escrit un article sobre la covardia de Cristian Segura, estimat d’altres amics meus. Escriure sobre el Cristian és divertit perquè per molt que exageris en el menyspreu continues tenint raó, i sent equànim, i el text sempre respon a la veritat.


03/02/2015

Lara i el Bernat

Com no pot ser d’altra manera, em sembla molt bé l’obituari crític que sobre José Manuel ha escrit el Bernat Dedéu. No perquè hi estigui d’acord sinó perquè em sembla que els homes lliures escriuen lliurement, i que només té sentit llegir els homes lliures.


02/02/2015

Cristian Segura, tarat

Bernat, Bernat Dedéu, inspirat pel Jordi Graupera, va convidar el comentarista Cristian Segura a què li fes una intensa sessió oral tot recordant-li fins a quin punt el considerava subnormal. No em va semblar bé, de fet vaig telefonar al Cristian per confortar-lo, però no vaig poder parlar amb ell perquè no va respondre. Segons he sabut més tard, no s’hi va posar per por, per por que algun dia li dediqués un article com aquest.


22/10/2014

Potser bevem massa

Potser bevem massa, potser fem massa destrossa, potser som massa cínics, potser fem massa mal a canvi del talent que aportem i potser causem massa abisme a canvi de l’amor que donem. Potser el nostre amor no sigui tan intens com ens pensem.


11/10/2014

Dedeuejo

Al Bernat Dedéu li diuen que sostreja i també li deien a l’Enric Vila. A mi em deien que barrilejava, que serratejava i que mariuscarolejava. Ens devem al públic però el públic és terrible. En un país on l’intel•lectual de referència del president, i en general del primer partit, és Francesc-Marc Álvaro, abandona qualsevol esperança.


05/09/2014

La deformació

Bernat Dedéu escriu avui i amb encert sobre les limitacions del llenguatge, sobre qui marca les pautes expressives a Catalunya. Cita els noms de l’Antoni Bassas i del Carles Capdevila, aquest pallasso que algú va tenir l’ocurrència de fer director del diari Ara.


02/09/2014

Dissecció de la rata

L’interès de la rata Cuyàs és que representa amb la seva infàmia el retrat d’una època, i d’una gent, i d’una profunda immoralitat. L’interès d’aquest ésser absurd, invertebrat, Mataró, perniciós, malaltís, bavós, repugnant, és que alerta la Humanitat de tots els seus perills, començant pel falsa humanisme, tan letal, de justificar l’error enlloc de confortar a qui s’erra.


24/08/2014

Les noies del procés (2)

No hi ha sinceritat independentista en les noies del procés. Només hi ha vanitat, només hi ha passarel·la. Cap d’elles té l’objectiu de la independència i el seu únic sentit de la profunditat és que les penetri el Bernat Dedéu. Fa uns anys volien el Graupera, però el Jordi volia seduir-les i aquestes el que busquen és una verga redemptora, algú que les enfili i els doni sentit i estructura. L’amor potser els vindrà després, però les noies del procés estan encara en una fase prèvia i per això necessiten la mà dura del Dedéu. I a més a més el Graupera, en el fons, sempre ha volgut seduir-se ell mateix, i jo no sé si prefereix que el besin o que l’aplaudeixin.


09/08/2014

Toni Soler, una mala persona

A Twitter cal no ser-hi. No és que la xarxa sigui bona i el problema sigui l’ús que se’n fa. És la xarxa pròpiament el defecte, la seva estructura i la seva manera de funcionar el que inevitablement condueix a la banalitat i a la mentida, al vandalisme, i a l’arrogància de l’ignorant. Twitter està pensada perquè les persones més menyspreables de la Terra sentin que empaten amb persones distingides i importants, i per això és un frau i no hi ha cap ús que se’n pugui fer que no condueixi a la més feridora de les vulgaritats.


Més articles de Bernat Dedéu en altres mitjans:

© Salvador Sostres 2018

Projecte desenvolupat a Sitelabs