02/04/2013

No tenia l’ànim d’enganyar

2 minuts · 450 paraules

El president Mas és un mentider, però el Quico Homs, a banda de ser-ho també, dóna cada dia mostres més preocupants i greus d’una indigència intel•lectual que hauria de ser incompatible amb la política si els catalans volem algun dia deixar de perdre constantment.

El president Mas va mentir en públic -i no era la primera vegada- en una entrevista que li feia el meu amic Jordi Basté. El president Mas va dir que no s’havia celebrat una reunió que sí s’havia celebrat. Això és dir una mentida, i tan escandalós és que un president menteixi com ridícul que ho faci sense tenir-ne cap necessitat, en tant que Mas podia haver marejat la perdiu sense problema per no donar detalls sense haver de mentir. La manca de virtut de Mas és tan lamentable com els seus recursos socials i intel•lectuals.

Però que un cop el mentider ha estat flagrantment enganxat amb la seva mentida, va i surti el seu empleat a dir que el president “no ha enganyat ningú” i que “no estava en el seu ànim mentir”, vol dir que aquest empleat té una deficiència mental que va més enllà de la metàfora i que potser un especialista se l’hauria de mirar.”Seu, Quico, que t’hem d’explorar”.

L’argument que les cites entre els dos presidents han de ser discretes i que no se’n pot informar a cada pas és ridícul, perquè la discreció no obliga a mentir i n’hi ha prou de no respondre el que et pregunten i avall.

En un país en què la virtut fos important, el president Mas ja hauria d’haver dimitit. Per cert que un exministre d’Hisenda francès ha demanat disculpes al President de la República per haver tingut durant alguns anys un compte opac a Suïssa amb la quantitat de 600.000 euros. Perdó al president de la República.

El president Mas, tan amic de presumir d’escrúpols, de rigor i d’integritat, va tenir mentre era conseller d’Economia firma al compte suís i opac de son pare, amb 2,5 milions d’euros. Encara esperem unes disculpes. Ell tot el que sap dir és que EL MUNDO vol fer mal a Catalunya per haver-ho explicat. Es pot ser més barrut? Es pot ser més deshonest? Es pot utilitzar d’una manera més mesquina el sentiment d’un país per intentar dissimular tanta misèria personal?

Pensa-hi, president Mas. Entre lliçó i lliçó que ens vulguis donar, pensa-hi ni que només sigui un instant. I per l’amor de Déu, treu-te de sobre aquest inútil de l’Homs, perquè a sobre de perdre ens estàs humiliant..

De qui es parla en aquesta entrada?

© Salvador Sostres 2018

Projecte desenvolupat a Sitelabs