01/05/2006

0 minuts · 25 paraules

Criden l’atenció les tarifes que els clients han de pagar segons la procedència de les víctimes.


01/05/2006

Hostel

4 minuts · 809 paraules

Vaig llegir-ne la ressenya a la revista Rolling Stones i el primer intent de veure aquesta pel·lícula vaig fer-lo sol i en sessió golfa, divendres o dissabte de fa 1 o 2 setmanes. Vaig aguantar 1 hora. Va d’uns nois americans que vénen a Europa a tenir fun and sex i un que es troben a Amsterdam els diu que si volen noies de veritat que se’n vagin a un alberg d’un poblet molt a la vora de Bratislava.


0 minuts · 8 paraules

Si és el Dia del Treball, que treballi.


2 minuts · 323 paraules

Ous de reig


30/04/2006

Sheyton – Lleida

2 minuts · 350 paraules

Lo Sheyton


2 minuts · 357 paraules

Romain Fornell


1 minuts · 259 paraules

Benestar i Família retira la subvenció directa a la FECAC i convida els organitzadors de la Fira d’Abril a demanar l’ajuda pública pel procediment habitual i com “la resta d’entitats”. Les ajudes del departament de Simó van ser pactades en l’època del govern de CiU.


2 minuts · 360 paraules

Després de tanta independència i de tanta imparcialitat, després de tant donar lliçons de tot i a tothom, vet aquí que Rafael Jorba ha estat designat membre del Consell Audiovisual de Catalunya, el nefast CAC. I naturalment a proposta dels socialistes.


28/04/2006

Tigres i lleons

2 minuts · 418 paraules

La magnífica elegància dels tigres. En canvi els lleons són vulgars i ordinaris. Si els tigres semblen membres de la dinastia Windsor, els lleons semblen andalusos: mandrosos i que mengen el que els altres cacen i s’arrosseguen tot el dia sense cap gràcia com qui espera cobrar el PER. Els tigres hi han vingut a fer alguna cosa, al món. I el món espera alguna cosa d’ells. Saben que són forts, i veloços, però no ignoren que també a ells el perill els escomet. Tenen predadors i de vegades perden. Els lleons no saben res, ni són ràpids ni són astuts ni al món hi fan res ni el món espera res d’ells. Són una província subdesenvolupada, el germà gandul que viu del germà que treballa i al damunt dóna lliçons. Del lleó en diuen “el rei de la selva” tal com els andalusos proclamen amb orgull la seva procedència: però és un orgull buit, sense contingut, genital, de “señorito” amb un cognom que ja no té cap patrimoni disponible i dissabte tot s’ho gasta i diumenge tot s’ho menja. Roma va posar els lleons al circ tal com els andalusos solen fer el paper de conserge graciós a les sèries de televisió. Fa uns mesos la Junta de Andalucía va queixar-se d’això, del fet que a les sèries de televisió els andalusos sempre surten fent de conserge o de minyona, de manobre o de revisor del gas. I bé, de què volen fer, els andalusos? D’Einstein? De persona que treballa? No serien creïbles. Semblaria una paròdia, un andalús científic tancat en un laboratori 12 hores al dia. On vas a parar? Ben segur que hi ha andalusos intel·ligents i treballadors, però noi, o dissimulen o són molt pocs: si fossin més no ens sortiria tan cara aquesta nostra solidaritat forçada. Andalusos i lleons viuen del subsidi i de posar-hi molta barra. No és qüestió d’espècie ni de pàtria, sinó d’actitud. Els lleons són Andalusia, l’atur i els trens polsosos que ens van enviar carregats de gent i de misèria durant el franquisme. El tigre rastreja la selva en busca d’aliment, tem i és temut, i quan corre per caçar el seu cos és un estandart de bellesa i de futur.


1 minuts · 236 paraules

Els homes com a mecano som molt simples. Per a una dona és molt fàcil desmuntar-nos peça per peça i li resulta igualment senzill tornar-nos a muntar. Som automàtics, no tenim secrets, i duem les instruccions d’ús escrites en lloc ben visible. En canvi el mecano de la dona és molt més complicat. Pot ser que amb molta dedicació -i més sort encara- aconsegueixis desmuntar una dona, però quan la tornis a muntar et sobraran sempre 3 o 4 peces. Bé, aquestes 3 o 4 peces que ens acaben sobrant són el que no entenem de les dones. És el que moltes vegades fa que ens sentim imbècils davant de la seva manera de funcionar que no podem comprendre. Però és el que fa també que les estimem, que n’estem enamorats, perquè només ens enamorem d’allò que en alguna mesura ens roman obscur i no del tot abastable. Elles, en canvi, i això és encomiable, ens estimen sabent que som grollers i  automàtics. Les dones saben que som estúpids i desgraciats, però que no per això som menys respectables. Ni menys estimables, i és així que es mariden, i que senten il·lusió per les bodes pomposes, pels vestits blancs i per saber que per molt que tibem són elles les que duen la corretja i les que decideixen l’hora de sortir a passejar.


2 minuts · 335 paraules

El 20-N va caure Franco 1, i ahir 26-A va caure Franco 2. La primera notícia va ser bona per a la llibertat en general i la segona ho és per al periodisme en particular.


1 minuts · 187 paraules

Després de tants rumors sobre la seva continuïtat a la direcció de l’AVUI, sobretot d’ençà que el diari va canviar de propietaris, Vicent Sanchis és des d’ahir el director degà dels diaris catalans d’àmbit nacional.


26/04/2006

Estatut

2 minuts · 448 paraules

Bé, l’Estatut comença a caminar definitivament cap al referèndum. Ara hi haurà això del Senat, Bé, l’Estatut comença a caminar definitivament cap al referèndum. Ara hi haurà això del Senat, purament simbòlic.


26/04/2006

Final

0 minuts · 37 paraules

Ja tenir la Sampdòria de rival en l’única copa d’Europa que hem guanyat va ser un poc èpic, poc glamurós.


25/04/2006

Primer, l’examen

1 minuts · 264 paraules

SOS Racisme ha demanat que els immigrants tinguin dret de votar. Doncs miri, d’entrada no. Que tinguin el dret d’aprendre català, i quan demostrin que estan disposats a jugar en favor d’aquest país ja els deixarem votar.


0 minuts · 44 paraules

L’única gran expectativa de Sant Jordi és veure qui és l’autor més venut: bé, les llistes dels suposadament  més venuts van arribar als diaris a les 4 de la tarda, de manera que ja poden comptar quina confiança mereixen.


24/04/2006

Públic i privat

1 minuts · 275 paraules

No m’ha agradat mai ficar-me en la vida privada de la gent, ni crec que per molt públic que sigui el teu càrrec hagis de donar explicacions sobre aquells afers relacionats amb la teva intimitat. Però si tu ets president de la Generalitat i tens tics estrafolaris i extravagants, dificultat per parlar seguit i per seguir el fil d’algunes converses i, en definitiva, et comportes com solen comportar-se les persones que tenen algun tipus de drogodependència o que pateixen les seqüeles d’haver tingut en el passat algun tipus de drogodependència; aleshores ja no estem parlant de vida íntima sinó de si el president de la Generalitat està realment capacitat per dirigir el país. Això és d’interès, de vivíssim interès públic.


1 minuts · 264 paraules

Com que jo sóc català pago els meus impostos aquí i s’inverteixen allà.


23/04/2006

Estampes nacionals

0 minuts · 10 paraules

Joan Tardà: més que de poble, sembla de corral.


22/04/2006

Si jo fos andalús

1 minuts · 121 paraules

Si jo fos andalús i visqués a Catalunya me’n tornaria a la meva terra de pet. A Catalunya van trobar una oportunitat de sortir de la misèria i de prosperar. Però amb això que en diuen solidaritat, i que és un atracament a mà armada, amb el mateix sou que guanyaries a Catalunya, si vius a Andalusia tens molt més poder adquisitiu i amb molta menys cotització has de fer moltes menys cues, has de pagar molts menys peatges i obtens moltes més prestacions. I si un dia t’aixeques tontorron i et vols canviar de sexe, també t’ho pots fer sense que et costi cap diner. Tornin, de veritat, i veuran que bé.


© Salvador Sostres 2019

Projecte desenvolupat a Sitelabs