14/03/2017

Vicent director. Han passat set anys

2 minuts · 411 paraules

Vicent Sanchis, director de la tele. Han passat set anys. Set anys, set, li han fet falta a Convergència per confiar en el talent encara que no el controli i deixar-se estar de senyores de la pica que obeeixen. Obeeixen, sí, però només freguen.

Diuen que Convergència n’ha posat un dels seus, i home, és veritat que el Vicent de la CUP no és. Però si el Vicent ha trigat set anys, set, a ser director de TV3 és perquè ni Mas ni la seva colla de galifardeus no hi han confiat mai. Sempre han sabut que si el feien director manaria ell, i que seria equilibrat. A l’Avui ho fou, i es queixaven per igual republicans i convergents.

Jo vaig treballar amb ell i va ser un honor, a banda d’un gran plaer. La llibertat va ser sempre la divisa, i la paciència. Molta paciència. Sap gestionar el talent. Sap el que TV3 necessita i el que a TV3 li sobra, per exemple la meitat de la plantilla, i un departament d’informatius segrestat per l’extrema esquerra invertebrada i absolutament impròpia d’un país que aspira a ser lliure i decent.

Al llarg de la seva vida, el Vicent ha pagat un considerable preu per no obeir ordres de ningú i per fer a cada moment el que li ha semblat que havia de fer. Té les seves conviccions i les defensa, però també té un sentit del periodisme que el priva de ser injust i una humanitat que ja voldrien molts que diuen que són catòlics.

Només quan Convergència s’ha quedat sense opcions sectàries i obedients, mesquines en tots els sentits de la paraula i del periodisme, ha confiat en el talent. Potser és la primera vegada que confia en el talent per a un assumpte tan important com TV3. Sempre podran dir que ho van intentar, encara que fos just abans de desaparèixer.

Suposo que algun dia el president Mas es preguntarà com li hagués anat si en lloc de confiar en els fantasmes i en els incapaços que ha confiat, hagués confiat d’entrada en el talent, en la llibertat i en la qualitat. Potser ara no hauria de parlar d’ell mateix en passat ni ho hauria deixat tot trinxat al seu pas.

Vicent Sanchis, director de TV3. Feia temps que no podia escriure res notable del meu país i avui estic content.

© Salvador Sostres 2018

Projecte desenvolupat a Sitelabs